Informatie voor ouders

Opgroeien en opvoeden gaat niet altijd vanzelf en ieder kind is anders. Als ouder kom je hierbij soms voor de nodige uitdagingen te staan. Weet dat je hierin niet uniek bent. Het kan zijn dat je vragen hebt over de opvoeding, het opgroeien, het gedrag of de gezondheid van je kind. De Jeugdprofessionals van Spring Jeugdhulp zijn er om met je mee te denken. Samen met het gezin wordt er gekeken waar de krachten liggen en wat de mogelijkheden zijn om de situatie als gezinssysteem aan te gaan.

Je kunt bij ons terecht als je woonachtig bent in de provincie Zeeland of in de regio West-Brabant Oost. Onder de regio West-Brabant Oost vallen de gemeentes Breda, Oosterhout, Drimmelen, Geertruidenberg en Altena. Hieronder vind je meer informatie over de diensten van Spring. Je kunt zelf een regio selecteren.

Ambulante hulpverlening van SPRING richt zich op gezinnen met kinderen van elke leeftijd die problemen ervaren rondom opvoeden en het veilig opgroeien van de kinderen.

Een casusregisseur van Spring zorgt ervoor dat het overzichtelijk blijft en dat jullie als gezin worden gehoord.

Ben je zwanger, pas bevallen of net ouder geworden? Van harte gefeliciteerd! Bij een zwangerschap en het krijgen van een kindje verandert er veel…

Naast onze expertise op het gebied van ambulante hulpverlening en casusregie hebben we specifieke dieptekennis over complexe veiligheidscasuïstiek (CVC) en complexe scheidingen.

SPRING Jeugdhulp is specialist op het gebied van complexe (veiligheids-)casuïstiek. We bieden een integrale aanpak die gericht is op verbetering van de regie en de eigen kracht van gezinnen met meervoudige, complexe en/of chronische problemen.

Begeleiding van gezinssystemen bij echtscheidingen. Bij scheiding moeten zowel de beide ouders, hun kinderen, als het netwerk leren omgaan met de nieuwe situatie. Het doel van ondersteuning bij echtscheidingsproblematiek is dat jeugdigen uit het conflict tussen ouders blijven.

icon-search icon-close Toon zoeken icon-menu icon-close Toon menu
icon-arrow-up Naar de top icon-search icon-close Toon zoeken