Ambulante hulpverlening

Ambulante hulpverlening van SPRING richt zich op gezinnen met kinderen van elke leeftijd die problemen ervaren rondom opvoeden en/of het veilig opgroeien van de kinderen. Het hoofddoel van Ambulante hulpverlening vanuit SPRING is dat de kinderen op een veilige manier thuis kunnen blijven wonen of opnieuw thuis kunnen gaan wonen.

Dit wordt behaald door de gedragsproblemen van kinderen te verminderen, de opvoedvaardig­heden van de ouders te vergroten en het sociaal netwerk meer te betrekken bij het gezin. We geven ons werk met name vorm door oplossingsgerichte­ ­gespreksvoering, het geven van psycho-educatie, het leren van vaardig­heden aan ­gezinsleden, gezinstherapeutische interventies, en het vergroten en benutten van het sociaal netwerk. Alle Jeugdprofessionals van SPRING zijn opgeleid om vanuit de volgende uitgangspunten te werken.

Systeemgericht werken

Ambulant Hulpverlenen kenmerkt zich door een systeemgerichte aanpak. Het gezin, de jeugdige en de betrokken omgeving zijn integraal onderdeel. Zowel het functioneren als het versterken of opbouwen van het sociale ­netwerk zijn leidend uitgangspunt.

Gezinnen in eigen kracht

Ambulante Hulpverlening kenmerkt zich door een inzichtelijke en trans­parante wijze van (samen)werken. De jeugdprofessional zal de same­nwerking met de cliënt altijd aangaan vanuit diens eigen kracht. Daar waar nodig ­worden gezinnen ondersteund zodat eigen kracht (verder) bevorderd wordt.

Vanuit een veilige basis

Ambulante Hulpverlening werkt vanuit een veilige basis om gezond te kunnen opvoeden en opgroeien, dit is het vertrekpunt. Een onvoldoende aanwezige veilige basis wordt eerst gelegd of versterkt. Dit is geen voorwaarde voor de start, maar is altijd integraal onderdeel van de doelen die met deze hulpverlening wordt beoogd.

elm-single-3
icon-menu icon-close Toon menu icon-search icon-close Toon zoeken icon-arrow-up Naar de top